Čísla

PODPOŘENÝCH ROMSKÝCH STUDENTŮ

Citáty

Připravujeme

Veřejné diskuze, setkání studentů, nové aktivity a další

Slavnostní ceremoniál uvedení romských studentů do stipendijního programu pro školní rok 2022/2023

Deadline: 2022-10-21 10:15
Začátek: 21. 10. 2022, 11:00
Konec: 21. 10. 2022, 14:00
Adresa: Praha

ROMEA pořádá 21. října 2022 v Brožíkově sálu na Staroměstské radnici v Praze slavnostní ceremoniál uvedení romských studentů do stipendijního programu pro školní rok 2022/2023. Prostory pro tuto akci už tradičně poskytl Magistrát hlavního města Prahy, konkrétně MgA. Hana Třeštíková, Radní pro oblast kultury, výstavnictví a cestovního ruchu.

Letos se do stipendijního programu organizace ROMEA přihlásilo více než 150 romských studentů středních, vyšších odborných a vysokých škol. Hodnotící komise na konci srpna vybrala celkem 80 stipendistů pro letošní školní rok. Jedná se o 50 studentů středních škol, 5 studentů vyšších odborných škol a 25 studentů vysokých škol. Komise se rozhodovala na základě několika kritérií. Těmi hlavními kritérii byla socioekonomická situace studenta a jeho rodiny, prospěch ve škole a také esej, do které studenti mimo jiné psali své plány do budoucna a své cíle.

Program pro romské středoškoláky, studenty vyšších odborných škol a vysokoškoláky organizace ROMEA realizuje za podpory řady nadací, mezi nimiž jsou největšími podporovateli nadace Albatros, nadace Bader Philanthropies a mnoho individuálních dárců a firem. Realizaci workshopů zaměřených na mediální gramotnost podporuje Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Deadline
2022-10-21 10:15