Čísla

Romano voďi

NATOČENÝCH VIDEÍ

PODPOŘENÝCH ROMSKÝCH STUDENTŮ

Staňte se našimi pravidelnými dárci

Citáty

Připravujeme

Veřejné diskuze, setkání studentů, nové aktivity a další

Sedmé setkání BARUVAS se uskuteční na konci letních prázdnin na Vysočině

Deadline: 2018-08-27 00:00
Začátek: 27. 8. 2018
Konec: 31. 8. 2018

Již sedmé setkání romských studentů středních a vysokých škol se uskuteční v termínu od 27. do 31. srpna na Vysočině. Program bude opět napěchovaný zajímavými workshopy a vzdělávacími aktivitami, díky kterým studenti získají nové znalosti a dovednosti a seznámí se s řadou romských osobností.

Na stejném místě se v roce 2016 konalo úplně první setkání romských studentů v rámci nově vzniklého Romského stipendijního programu. Setkání, které dalo vzniknout novým přátelstvím, bylo velmi úspěšné a obohacující pro všechny účastníky, takže jsme se rozhodli na místo začátku vrátit i s novými studenty.

"BARUVAS" (romsky "rosteme") jsou pravidelná vícedenní setkání romských studentů, která jsou zaměřená na podporu romské identity, romskou historii, sebepoznání a další oblasti užitečné pro profesní a osobní růst. Na každé setkání zvou organizátoři zajímavé osobnost a o program se starají romské i neromské osobnosti a profesionálové z rozličných oborů (např. novináři, umělci, lidé působící ve veřejné správě apod.).

Koncept pravidelných setkávání romských studentů Baruvas podporuje vybrané účastníky ve vzdělávání, seberozvoji a prohlubování znalostí, zkušeností a kontaktů, které budou moci použít jak v profesním tak soukromém životě.

Více informací o stipendijním programu naleznete na www.romskastipendia.cz.

Deadline
2018-08-27 00:00