Jedenácté BARUVAS se blíží

Začátek: 15. 8. 2019
Konec: 21. 8. 2019
Adresa: Chotěboř

Jedenácté setkání romských středoškoláků a vysokoškoláků s názvem BARUVAS (romsky rosteme) se blíží! Už 15. srpna začne týdenní letní škola, která bude plná vzdělávacích a motivačních workshopů, zajímavých témat a společné zábavy. Účastníci se mimo jiné seznámí s projektem virtuální reality koncentračního tábora v Letech u Písku a uskuteční se také druhý ročník sportovní a vzdělávací soutěže "Rompiliáda".

„Novinkou například je, že letos plánujeme na setkání pozvat 50 studentů. Takový počet jsme na BARUVAS ještě neměli. Navíc bude setkání delší a programově ještě pestřejší než předtím. Jsme opravdu rádi, že vládní opatření opadla a že se můžeme se studenty znovu potkat osobně,“ říká Štefan Balog, koordinátor vzdělávacích aktivit organizace ROMEA, a dodává, že na letošním BARUVAS bude prostor i pro sportovní vyžití.

Kromě jiného budou mít studenti možnost aktivně se zapojit také do množství debat o aktuálních i citlivých tématech a seznámí se s méně známými okamžiky bohaté historie Romů.

"Budeme se studenty mluvit o tématech, která na řadě základních i středních škol chybí nebo zůstávají v hodinách dějepisu na okraji zájmu. Půjde například o válečnou a poválečnou historii Romů, o souvislosti existence tábora v Letech u Písku či o nucenou asimilaci během komunistického režimu,“ říká Jitka Votavová, manažerka stipendijního programu organizace ROMEA.

Více informací o stipendijním programu organizace ROMEA jsou k nalezení na webových stránkách www.romskastipendia.cz.

Deadline
2020-08-15 00:51